Sixteen Syndrome 2020 nyár

22 09 2020

Sixteen Syndrome / Sixteen Shoukougun 2020 nyár

Poszter:

Történet:
Kettő öribarátnő életébe megjelenik egy fiú, aki megingatja az addigi alapokat.

Vélemény:
Az első rész a kapkodása ellenére elég jó. A második már kicsit bezuhan.
Viszont még így is kiemelkedik a többi sorozat közül. Tele van a szokásos 25 perces dorámák betegségeivel. Pl: kapkodás, extra rövid jelenetek, felesleges mellékszereplők, stb,stb.

Viszont a főszereplő csaj Aisa Takeuchi olyan erősen jelen van a filmben, hogy nagyon feljavítja az egyébként idiótán egyszerű forgatókönyvet.
És akkor még nem is esett szó a másik főszereplőről, Rena Takeda -ról, akit már nem kell bemutatni, hiszen rengeteg jó filmje van, az egyik legjobb Poetry Angel (2017), ami a 2017-es év egyik legjobbja is volt.

Az első kettő részben Aisa volt a főbb szereplő, remélhetőleg Rena is megkapja a maga “doráma mélységeit”.
A srácról nem érdemes beszélni egy shouju dorámában, nincs lehetőség kiemelkedni fiúkarakterként. A vicces, hogy pont ő maga is elmondja, hogy vagy cukin (magyarul: idiótán) vagy férfiasan (magyarul: bambán magam elé bámulni) kell viselkednie. Tökéletes leírata egy férfiszereplőnek shouju sztoriban.

Kicsit várok, hátha kijön még több magyar felirat, de ha nem akkor lehet megyünk tovább angolul, mert tulajdonképpen jó kis sorozatnak néz ki.

Frissítés: a 3. részben olcsó húzás volt a “fogadásból járok veled” séma, de legalább hamar kiderül, és mehetünk tovább. A zenéje és a feszes editálás nagyon sokat hozzátesz a hangulathoz. Valamiért a Liverleaf 2018 illetve az annál sokkal jobb River’s Edge 2018 jutott eszembe róla. Egy filmként ez nagyon jól működhetett volna, de így is érdemes megnézni, mert jó sorozat. Megpróbálom mindegyik részt véleményezni.

4. rész szintén tömör és rengeteg minden történik benne, ami nagyon jót tesz neki. Érdemes nézni.

5. részben azért igen erősen kijöttek a színészi gyengeségek. Egyedül talán Rena Takeda, aki tud talán játszani. A második fiút hiba volt behozni, mert nem sokat tesz hozzá a sztorihoz. Viszont a szerkesztés és a képi világ továbbra is kiemelkedő. Kár, hogy nem egy kicsit sötétebb a történet, és nem film, mert akkor ütne csak igazán.

6. résznél végre rájöttem, hogy az egyik nagy hibája, hogy hiányzik belőle a testiség. Ennél sokkal erősebben kellene ábrázolni, ha már egyszer ilyen stílusú az egész sorozat. Ettől függetlenül az új csavar kicsit továbbvitte a cselekményt, de azért a 8 részt így talán soknak érzem.

7. rész ahogy várható volt már csak önmaga ismétlése, de már csak egy rész, szóval még kibírható.

8. részben kicsit nagyobb vargabetűkkel ugyan, -mivel ki kellett tölteni a 23 percet minimális cselekménnyel -, de azért szépen elvarrtak minden szálat. Az pedig, hogy minden sziruposan happy end lett meglepően örömteli, mert nem szokott az lenni. Érdekes, mert pont egy ilyen editálású sorozattól nem várta volna a teljes pozitivitást.

Lehetett volna sokkal jobbra is csinálni, főleg azzal, hogy nagyobb teret engednek a testiségnek, vagy a sötét hangulatnak, mint a korábban említett River Edge-ben, de azért így is más volt, mint a megszokott tucat doráma. Összességében rövidsége miatt is érdemes megnézni.


Műveletek

Information

Egy hozzászólás

1 01 2021
2020. legjobb ázsiai filmjei | Ázsiamajom

[…] Sixteen Syndrome 2020 nyár – egyik hétvégére rövidsége, és szerkesztése miatt. […]

Hozzászólás